Zakelijk schrijven

Stel voor dat u tegen uw partner zegt: ‘Ik waardeer het ten zeerste als ik heden de tandpasta alsmede de zeep van je in ontvangst zou kunnen nemen, zodat ik in staat zal zijn mijzelf zowel in de mond als anderszins op het lichaam grondig en afdoende te reinigen’.

Dat is raar. Toch? Waarom doen we dat dan wel vaak in een brief? Dat kan echt anders. Wilt u wel eens iets heel anders schrijven dan het eeuwige: ‘Wij hopen u hiermee van dienst te zijn geweest’? En ook oefenen in persoonlijk en klantvriendelijk schrijven? Dan komt Trees Roose graag bij u in-company. U leert een brief of een memo schrijven met een logische opbouw, in heldere taal en zonder fouten. U herkent clich├ęs en brengt een heldere boodschap. Tijdens de training gebruiken we natuurlijk uw eigen teksten: u past dus meteen toe wat u hebt geleerd. Ook kijken we hoe u creatiever te werk kunt gaan. Met oefeningen, opdrachten en voorbeelden uit eigen werk bent u weer snel up-to-date.

Succesfactoren:

  • Ik gebruik de teksten uit uw organisatie als basismateriaal voor de training, een standaardprogramma bestaat dus niet.
  • De deelnemers ontvangen altijd persoonlijk commentaar op hun teksten.
  • Ik schrijf zelf veel zakelijke teksten en ken het vak.